Plaja roz între apele turcoaz - unul dintre cele mai fotografiate locuri din lume! Destinația este vizitată anual de mii de români -FOTO


Cu siguranță ai mai văzut pe internet fotografii cu tot felul de plaje superbe și unice în lume, dar te-ai gândit vreodată că una dintre acestea se află mai aproape de România decât ai crede? 

Grecia este una dintre cele mai apreciate și vizitate destinații de vacanță, mai ales de români. În Grecia vom găsi întotdeauna apă cristalină, nisip fin, cazări și mâncare la prețuri accesibile, ceea ce ne face vacanța mult mai plăcută. 

Pe lângă acestea, Grecia mai „ascunde” și unele locuri ceva mai speciale, cum ar fi o plajă cu nisip roz și apă turcoaz. Acest loc este Laguna Balos, o parte a rezervației naturale cu același nume. Aici vei mai putea vedea un castel din piatră venețian ridicat în cel mai înalt punct al munților stâncoși sau o epavă captivă în marea cristalină. 

Laguna și rezervația naturală Balos, de pe mica insulă Gramvoussa este un loc unic unde apele a trei mări din Mediterană – Ionică, Egee și Libiei – s-au amestecat în cea mai frumoasă paletă de culori pe care apa mării o poate oferi privitorului. 

Mai mult, aici, pe plaja Elafonissi, marea e tot timpul calmă, datorită lanțurilor de stânci care înconjoară laguna și golful, formând o barieră naturală ce protejează laguna de valuri și furtuni. De aceea, este locul ideal pentru pasionații de scufundări. 

Spectacolul rar de culori poate fi surprins de la cel mai înalt nivel al insulei, adică de pe Cetatea Gramvousa, situată la 135 de metri deasupra mării. Cetatea Gramvoussa este o fortăreață din piatră construită de venețieni în secolul al 16-lea, împotriva piraților. Marea a păstrat captivă aici și o parte din istoria zbuciumată a insulei – o epavă care poate fi fotografiată în apropierea golfului. 

Insula Creta a ajuns să fie extrem de iubită de români, datorită faptului că adună toate frumusețile Greciei, devenind astfel 

Plaja Elafonissi e tărâmul soarelui, al mării și al munților înalți. 

Elafonissi-de-pe-insula-Creta.jpg

Plaja-Elafonissi-in-Elafonisi.jpg

Comentarii Facebook