Parcarea în stațiunea Mamaia e mai scumpă decât la Las Vegas. 7 zile costă cât cazarea la un hotel bunicel


Primăria Constanța a stabilit un tarif foarte ridicat pentru locurile de parcare publice din stațiunea Mamaia, la un preț de 4 lei/oră, iar această schimbare a stârnit foarte multe nemulțumiri.

La nivelul stațiunii Mamaia, aproximativ 7.000 de locuri de parcare sunt disponibile pentru cetățenii ce doresc să folosească o parcare publică cu taxă. În perioada estivală, care începe de la 1 mai şi se termină pe 15 septembrie, parcarea va fi plătită non-stop, fără vreo scutire de taxe pentru zilele de weekend, așa cum se întâmplă în alte orașe turistice, potrivit Adevărul

Pentru o parcare pentru 24 de ore, un turist va ajunge să plătească aproximativ 94 de lei (prima jumătate de oră fiind gratuită), echivalent a aproximativ 20 de euro. Pentru o săptămână de parcare în stațiunea de lux din Constanța, un turist va trebui să scoată din buzunar aproximativ 658 de lei. 

Spre exemplu, în Las Vegas, unde foarte mulți turiști ajung anual, prețul parcării este în medie de sub 20 de dolari zilnic, mult mai puțin decât la Mamaia. Tot în Statele Unite, la Los Angeles, prețul unui loc de parcare pentru 24 de ore este sub pragul de 20 de dolari. Pentru o lună, parcarea costă, excepție făcând centrul orașului, între 60 și 300 de dolari. 

Comentarii Facebook