Duminica 28 Aprilie

Mica ciupeală de pe Litoral nu a murit! Cornetul de înghetață e 2 lei și o amărâtă de chiflă costă 4 lei - FOTO


În Eforie Nord, pâinea a ajuns să fie mai scumpă decât carnea. În plin sezon estival, proprietarii de terase și restaurante visează numai să își umple visteria, mărind prețurile exagerat. 

În Eforie Nord, prețurile sunt mai decente decât în Mamaia sau la restaurantele din Portul Tomis, unde oamenii ajung să plătească și cornetul de la o înghețată (2 lei) sau o bucată de lămâie (3 lei). În Eforie, o sută de grame de hamsie costă între 10-18 lei, însă clienții trebuie să plătească și 3 lei – jumătate de lămâie, 3 lei – mujdeiul, 2 lei – chifla, dacă vor. Un meniu cu 4 mici, cartofi prăjiți, chiflă și muștar e 30 de lei, notează Libertatea.

Prețuri pe plajă în Eforie Nord sunt, însă, nesimțit de mari

Prețurile se schimbă pe măsură ce turiștii se apropie de plajă. De exemplu, la un restaurant ardelenesc, clienții trebuie să scoată din buzunar bani frumoși, în cazul în care vor să mănânce mici sau ceafă de porc. Un mic costă 6 lei bucata, chifla – 4 lei, muștarul / ketchupul/maioneza/sosul de usturoi – 3 lei bucata, ceafa de porc – 10 lei suta de grame, suta de grame de hamsie – 10 lei, o porție de mămăliguță – 15 lei.

Dacă vorbim de autoservirile din apropierea plajei, acolo turistul este taxat pentru ambalaje, tacâmuri, pâine și altele. 1 leu ketchupul, 1 leu chifla, 1 leu caserola, 1 leu cutia de pizza, 2 lei cutia de pizza XXL. La fel ca-n Portul Tomis, un comerciant a avut o idee briliantă: să taie lămâia în două și să o dea cu 3 lei jumătatea. O felie de lămâie costă un leu, în cazul în care clientul vrea să dea puțin gust porției de hamsie, mai scrie sursa citată.

Comentarii Facebook