Mai mulți turiști, la un pas de a sfârşi tragic în apele învolburate ale Mării Negre. Nu respectă steagul roşu


Canicula din acest weekend a adus un val de turişti pe litoral. Mulţi dintre ei au fugit în apă mării să se răcorească, cu toate că era arborat steagul roşu, adică scăldatul era interzis.

Printre cei care au avut nevoie de ajutor au fost şi doi copii. Zeci de turişti au fost scoşi din apă învolburată în ultimele secunde. Seara trecută un bărbat de 54 de ani din Cluj  şi-a găsit sfârşitul în mare în staţiunea Vama Veche. Din primele informații find vorba despre un accident prin submersie.

Salvamarii îi avertizează pe turiştii să nu se aventureze în apă dacă este arborat steagul roşu şi dacă marea este agitată.

În fiecare sezon estival, în funcţie de condiţiile meteorologice, salvamarii arborează steaguri în culorile galben, galben cu roşu sau roşu. Steagul galben înseamnă că înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști. Cel roșu interzice scăldatul, pe când cel alb cu negru interzice înotul și este arborat în zonele destinate doar ambarcațiunilor. Un steag în roşu şi galben înseamnă că zonele de îmbăiere sunt supravegheate de salvamarii de pe plajă și că scăldatul este permis.

Comentarii Facebook