Mai multe zone ale județului Cluj au primit statut de stațiuni turistice de interes local


România are 35 de noi staţiuni turistice de interes local, atestarea acestora urmând să creeze un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi, totodată, a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniu, a informat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

În județul Cluj, au primit statut de stațiuni turistice de interes local comunele Beliş, Mărgău și Săcuieu dar și zona turistică Valea Drăganului a comunei Poieni.

Guvernul a adoptat recent Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local. În total e vorba de 35 de unități administrativ-teritoriale, care prin această calificare vor avea oportunități noi de dezvoltare, printre care atragerea de investitori și finanțări, și creșterea numărului de turiști.

Destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea, conform criteriilor minimale, să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local”, spune ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local vor crea un impact pozitiv prin creşterea circulației turistice şi a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de stațiuni turistice de interes național și 95 de interes local.

Sursa: TurdaNews / Sursa foto: Pensiunea-art1000


Comentarii Facebook