VIDEO - „Un an în Munții Făgăraș”: „Parada” din 2022 a animalelor sălbatice, surprinsă în 90 de secunde


Spectacol în Munții Făgăraș. Zeci de animale sălbatice, de la lupi, vulpi sau urși, până la iepuri, pisici sălbatice, porci mistreți sau zimbri s-au plimbat, pe parcursul anului 2022, prin fața aceleiași camere de monitorizare. Cele 90 de secunde, filmate de-a lungul a 365 de zile și publicate pe rețelele sociale de Fundația Conservation Carpathia, surprind viața animalelor în mediul lor natural, din primăvară până iarna târziu.

În videoclipul publicat pe rețelele sociale de reprezentanții Fundației Conservation Carpathia, pot fi văzute zeci de animale care „defilează” pe aceeași cărare. Imaginile au fost surprinse de-a lungul anului 2022 cu ajutorul unei camere de monitorizare montată în pădure și prezintă viața animalelor sălbatice din Munții Făgăraș.

Munții Făgăraș sunt o oază de natură sălbatică în Europa. Păduri seculare, carnivore mari, floră diversă, dar și comunități care trăiesc în armonie cu natura de secole. Din 2009, Fundația Conservation Carpathia face eforturi susținute ca această biodiversitate să se păstreze. Acțiunile fundației sunt structurate pe 5 piloni: conservare, reconstrucție ecologică, faună sălbatică, relația cu comunitățile și afaceri verzi.

Potrivit reprezentanților fundației, în cei peste 11 ani de când se ocupă de conservarea zonelor mari împădurite din Munții Carpați, în Munții Făgăraș, au fost achiziționate și reconstruite ecologic 840 de hectare de pădure tăiată la ras, s-au plantat peste 3,4 milioane de puieți și au fost salvate de la exploatare peste 26.900 de hectare de păduri și pășuni alpine din sud-estul Munților Carpați.

Avem grijă de fauna sălbatică pe o suprafață de peste 78.000 de hectare și în ultimii ani am reintrodus zimbrii și castorii în Munții Făgăraș. Obiectivul nostru este să creăm unul dintre cele mai importante parcuri naționale de pe continent, care să devină un exemplu de conservare a naturii la nivel mondial”, transmit reprezentanții Fundației Conservation Carpathia pe pagina oficială de Facebook.


Comentarii Facebook