Lacul din România cu apă sărată, unic în Europa. I se spune ”Marea moartă a Transilvaniei” - FOTO


Lacul Ursu este unic în Europa, datorită proprietăților curative pe care le are apa sa. Peisajele sunt de poveste, iar o săptămână aici vă va da energie pentru un an de muncă. 

 Ursu este cel mai mare lac heliotermic din lume, unic în Europa.

Lacul Ursu, recunoscut drept ”Marea Moartă a Transilvaniei”, se găsește Sovata.

Acesta are o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, adâncimea de 18 metri şi o salinitate medie de 300 de grame/litru.

Astfel, Lacul Ursu este o adevărată sursă de sănătate. Salinitatea de aici se mai găsește la Marea Moartă din Israel spre suprafaţă. Privit de la înălţime, Lacul Ursu are forma unei blăni de urs desfăşurate, de unde îi vine şi numele. 

Fenomenele naturale de heliotermie au apărut în urma scurgerii continue în lac a unui pârâu şi a precipitaţiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, şi astfel asigurând încălzirea straturilor de apă sărată în adâncime, scrie Adevărul. 

Se pare că turiștii străini sunt tot mai impresionați județul Mureș și de Lacul Ursu. Fiind unic în Europa, tot mai mulți străini sunt curioși și își fac rezervare din timp în zona Sovatei pentru a ajunge la acest izvor de sănătate. 

Turiștii aleg acest lac în special pentru beneficiile pe care le are apa sărată. Aceasta ajută la ameliorarea durerilor articulare, musculare ș.a.m.d. 

Acest tip de tratament era aplicat pe scară largă, sub supraveghere medicală, încă din anii 1970, cu metodele existente în acea perioadă. În prezent, la metodele clasice, se adaugă noile metode de diagnostic a cauzelor infertilităţii, cât şi posibilitatea de a urmări efectele terapiei în mod ţintit”, a relatat balneologul Suzana Pretorian.

Comentarii Facebook