Raiul de la Colibița: Ardelenii și-au creat marea lor între munți, pe Valea Bistriței! Cazarea în aceste locuri de poveste nu e pentru buzunarul oricui


Lacul Colibița este o bijuterie turistică ascunsă în inima Ardealului, frumusețea sa izvorăște dintr-un cadru natural spectaculos, unde apele cristaline înconjurate de munți și păduri oferă o priveliște uimitoare. În lipsa unei autostrăzi ardelenilor le este greu să ajungă la mare. Dar, oameni gospodari, și-au creat marea lor, între munți, la Colibița, pe Valea Bistriței.

În ultimul deceniu, Colibița, micul sătuc risipit pe malurile lacului de acumulare s-a transformat peste noapte într-o stațiune cu vile și hoteluri luxoase cu veliere și vaporașe, cu locuri de plajă și chiar pescăruși. Apele lacului au o nuanță turcoaz, care se schimbă în funcție de lumina soarelui și de mișcarea norilor, conferindu-i o strălucire ireală. Peisajul înconjurător, cu munți „îmbrățișați” de păduri dese, întregesc această imagine idilică. 

emilia-morariu-IBGPrqQ-WkU-unsplash.jpg

În 6 ani, numărul de locuri de cazare clasificate în această zonă a crescut de la 100, la 600. Autoritățile estimează că sunt încă vreo 300 care nu apar în evidențe. Majoritatea celor care investesc la Colibița respectă standarde maxime de confort, notează stirileprotv.ro.

„Când am venit la cazare, am văzut că e de patru stele, şi când am intrat în cameră şi când am văzit cum este dotat, cu ce este dotat, ce privelişte are, am zis că nu e de 4, e de 5 stele sută la sută!", spune o turistă pentru sursa citată.

fermoar-ro-42hhhSCl6RE-unsplash.jpg

700 de lei este preţul unei astfel de cazări cu mic dejun, iar dacă adăugăm și o cină, cheltuiala ajunge la 900 de lei pe zi, pentru două persoane. Staţiunea este în plină dezvoltare. Colibița nu are încă un loc unde turistul aflat doar în trecere să se poată plimba pe malul lacului. Primăria are terenurile, are planurile viitoarelor promenade, dar încă nu s-a apucat de treabă. E de lucru și la arhitectură, care acum e pestriță şi haotică.

Între timp, preţul terenului creşte la Colibița. Dacă în urmă cu 20 de ani era un euro metrul pătrat, acum pe malul lacului un metru pătrat a ajuns să coste şi 130 de euro.

Foto: unsplash.com

Comentarii Facebook