Doi pensionari s-au mutat în Grecia. Cât îi costă acest vis pe care îl au mulți oameni


Doi pensionari din Germania s-au mutat în Grecia pentru a se bucura de soare și de mare. 

Manfred Reuter, în vârstă de 65 de ani și soția sa, Karin, de 63 de ani, locuiesc în Creta din vara anului 2022. Cei doi nu au copii, așa că nu au legături cu țara natală, astfel că au plecat ușor din Ulm, Baden-Württemberg, în Sitia, Creta.

Cei doi au la dispoziție un singur venit, de 1700 de euro pe lună, așa că au luat în calcul rapid propunerea ministrului Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias, de a se muta peste iarnă în Grecia.

Conform Bild, pensionarii au închiriat ultimul etaj al unei case din Sitia, ce măsoară 144 mp, cu trei terase cu vedere la mare și la doar 10 minute de plajă.

Factorul decisiv a fost unde puteam obține cea mai bună calitate a vieții posibilă din pensia mea de aproape 1.700 de euro”, a explicat Manfred, fost funcționar în comerț exterior.

Cei doi locuiesc într-o casă aflată într-o zonă de vis, dar mai și economisesc 500 de euro. tot traiul lor costă pe lună 1.200 de euro, ceea ce ”în Germania ar fi de neconceput”.

Timp de șase luni au trebuit să organizeze totu, de la codul fiscal grec, la cărțile de ședere, asigurările sociale și importul scutit de taxe al mașinii.

Ce cheltuieli lunare au

Cuplul a dezvăluit care sunt cheltuielile lunare exacte pentru traiul în Grecia. Cei doi plătesc 550 de euro pentru chiria locuinței, la care se adaugă costurile suplimentare precum electricitatea, încălzirea, apa, internetul, gunoiul, adică 75 de euro.

Benzina îi costă 45 de euro, iar alimentele 280 de euro. Hrana celor două pisici ajunge la 125 de euro. Medicamentele ajung la doar 15 euro, iar pentru cele două contracte germane de telefonie mobilă plătesc 69 de euro.

Ceea ce îi ajută să pună bani deoparte este faptul că își cultivă singuri mai multe fructe și legume pe parcursul anului, iar vara le consumă.

Comentarii Facebook