Comuna din Transilvania în care vin 1 milion de turiști anual. Este denumită „Raiul din România” și captivează turiștii cu legendele sale misterioase


Bran, poate cea mai promițătoare comună din punct de vedere turistic din România, atrage anual cel puțin un milion de turiști străini, captivându-i mai ales cu legenda vampirilor.

Peisajele idilice din zonă, ce par să fi fost desprinse din Evul Mediu, nu numai că păstrează tradiția vie, ci emană și un aer magic ce îi îndeamnă pe vizitatori să revină.

Cu toate acestea, potențialul locului nu este exploatat la capacitatea sa maximă, o situație întâlnită și în alte destinații de top din țară. Celebrul scriitor Bram Stoker a contribuit cu siguranță la renumele actual al comunei. În 1897, autorul a conceput romanul "Dracula”, inspirat fiind de povestea lui Vlad Țepeș, domnitorul român notoriu pentru metoda sa brutală de a pedepsi trădătorii.

Deși reputat pentru apărarea țării sale împotriva inamicilor, diferența dintre faptele istorice și versiunea ficțională este imensă. Poate singurul element care rămâne relevant este țeapa, simbolul cu care celebrul vampir poate fi ucis.

Atracția pentru ficțiune și mituri a întreținut credința în existența vampirilor și a alimentat dorința multor turiști de a explora "casa lui Dracula”. Chiar dacă nu au întâlnit nicio creatură fantastică, aceștia s-au întors la Bran, atrași de atmosfera specială a comunei.

Atracțiile localității lui Dracula

Bran, localitatea legendară a lui Dracula și a elementului fantastic, a devenit un punct de atracție major, cu o serie de inițiative ingenioase care aduc profit. Una dintre acestea este Casa Groazei din Bran, unde fiecare vizitator este întâmpinat de o experiență înfricoșătoare, cu efecte speciale, animatori și sunete realiste, perfectă pentru iubitorii de genul horror.

O altă atracție binecunoscută este Castelul Bran, cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula, care atrage magnatele din întreaga lume în fiecare Halloween, cu tarife de intrare colosale.

Este poate cea mai faimoasă destinație turistică din România, ceea ce duce la cozi interminabile pentru achiziționarea unui bilet, vândut la prețuri considerabile, potrivit Buget.ro.

Comentarii Facebook