Taxă nouă pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România! Pentru ce vor fi folosiți banii


Cei care aterizează pe aeroporturile din România ar putea plăti o nouă taxă. 

Taxa, în valoare de 1 euro este propunerea lui Alin Burcea, noul președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). 

Banii ar fi folosiți pe post de ,,plasă de siguranță” în cazul în care o companie dă faliment.

Concret, acești bani ar urma să ajungă într-un fond de garantare pentru biletele de avion în cazul în care compania aeriană, care operează în România, dă faliment. Această idee a venit după falimentul companiei Blue Air, în urma căruia 280.000 de pasageri nu și-au mai recuperat banii.

Taxa ar urma să fie inclusă în taxa de aeroport pe care pasagerii o plătesc companiilor aeriene, fiind de 1 euro per călătorie, informează economica.net

„După falimentul Blue Air, 280.000 de pasageri nu și-au mai luat banii, iar noi, tur-operatorii, dintr-un calcul estimativ, am cheltuit între trei și patru milioane de euro pentru aducerea turiștilor, pentru că legea bunului simț spune că nu poți să lași turiștii acolo unde i-a prins „înghețul”.

Dacă am fi avut un astfel de fond, toată lumea și-ar fi luat banii. Taxa de 1 euro se aplică pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Ai aterizat de 10 ori, plătești 10 euro. Iar dacă dă compania aeriană faliment, îți recuperezi toți banii”, a declarat Alin Burcea. 

Potrivit experților dacă această taxă va fi introdusă, în fondul de siguranță s-ar putea strânge anual peste 12 milioane de euro.

Comentarii Facebook