Apare o nouă stațiune cu băi sărate la 35 de minute de Cluj-Napoca. Sarea de sub Cluj este exploatată turistic


Comuna Jucu are planuri de a deschide o stațiune cu băi sărate, pentru a profita de faptul că în localitate sunt lacuri cu apă sărată. Sarea este pe tot traseul Cluj-Napoca - Apahida - Cojocna - Jucu și acolo unde sunt lacuri apa este extrem de sărată și de sănătoasă.

Investițiile în stațiuni sunt extrem de importante și așteptate, dovadă stă faptul că la Cojocna este bătaie pe locuri în timpul verii. Acum, primarul din Jucu, Dorel Pojar, a anunțat în premieră că vrea să exploateze lacurile și să facă o stațiune de top în comuna cu cea mai mare creștere din zona metropolitană.

Vrem să facem în Jucu o stațiune balneo-climaterică, deoarece am reușit să intrăm ca și comună în categoria de comună turistică de interes local, în baza unor prospecțiuni și dosare depuse.

Avem niște lacuri sărate și în baza acestora am primit titulatura de comună turistică de interes local. Așteptăm fonduri să facem stațiunea balneo-climaterică”, a explicat primarul comunei Jucu, Dorel Pojar, la Ziua Live.

Desigur că această investiție ar fi una mare, iar comuna Jucu are nevoie fie de fonduri europene, fie de fonduri de la Guvern, pentru că bugetul de investiții merge spre dezvoltarea infrastructurii rutiere, pe proiecte de apă și de canalizare sau în deschiderea unor parcuri pe malul Someșului.

Clujul, așa cum spuneam, are nevoie de astfel de stațiuni, mai ales că Băile Someșeni sunt în paragină, iar în Cluj-Napoca nu este un aquapark. Oamenii trebuie să meargă fie în județele din jur, fie la Turda sau la Dej.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook