Clujul are trei stațiuni pe harta digitală a apelor minerale și termale ale României. Sunt adevărate bijuterii locale - FOTO


Clujul are trei puncte balneare marcate pe harta digitală a apelor minerale și termale ale României. Harta numără 500 de puncte balneare din 121 de localități. 

O treime din izvoarele termale ale continentului european sunt în România. De asemenea, turismul balnear înregistrează o schimbare spre bine: peste 60.000 de bilete de tratament au fost decontate în acest an în stațiunile cu ape minerale și saline, potrivit postului public de televiziune. 

La Cluj sunt trei astfel de puncte marcate pe hartă: Turda, Dej și Cojocna, dar mai sunt altele în paragină: Băile Băița și Băile Someșeni.

Ocna Dejului - Indicaţii terapeutice:

Apă minerală clorurată, sodică, slab sulfatată de mare concentrație, hipertonă. / Boli Aparat Locomotor Boli Neurologice Periferice.

Turda / Ștrand Durgău - Indicaţii terapeutice Ocna Dejului

Apă minerală de lac, clorurată, sodică de mare concentrație, hipertonă. / Boli Aparat Locomotor Boli Respiratorii Boli Neurologice Periferice.

Cojocna / Băile Cojocna - Indicaţii terapeutice

Apă minerală clorurată, sodică de mare concentrație, hipertonă. / Boli Aparat Locomotor

Cele trei locații sunt exploatate și administrate de Primării.

La Turda vorbim despre ștrandul Durgău, dar mai sunt și alte bălți cu acces gratuit, cum este ”Lacul Tarzan”.

Turist impresionat că în Cluj mai există locuri de scăldat gratuite: ”Înotăm în patru ape, în nămol, în apă dulce și stufăriș să ne spălăm!” - FOTO

La Dej se găsește ștrandul Torok, modernizat de Primărie, dar băile gratuite sunt lăsate în paragină, municipalitatea neavând interes acolo, pentru că nu realizează venituri.

La Cojocna, de asemenea, băile au fost modernizate în urmă cu mai bine de 10 ani, dar mai sunt și băi cu acces public, unde nu se intervine deloc.

Cum poți merge la Cojocna, la lacuri sărate, fără să plătești bilet de intrare! Cojocna. Celelale băi: ”E mai fain decât la stațiunile oficiale” - FOTO

Toate cele trei locații cu acces gratuit nu au nevoie de mari investiții, fiind nevoie numai de niște pontoane de lemn, un duș și o parcare. 

Clujul mai are și alte locații cu ape cu efecte miraculoase, cum sunt Băile Băița și Băile Someșeni, dar acestea sunt în paragină și sunt slabeșanse de a fi ”resuscitate” în următorii ani. 

Comentarii Facebook