Miercuri 28 Septembrie

Cât costă un sejur de câteva zile în Mamaia la final de sezon estival: „Preţuri de septembrie, dar condiţii de iulie şi de august”


Chiar dacă vara a trecut, la malul mării e încă bine pentru plajă. Cei care au avut inspiraţia să-şi rezerve un sejur în această perioadă au tras lozul câştigător. Vremea este minunată, iar apa este chiar mai caldă decât în plin sezon. În plus, preţurile sunt mai mici şi plaja nu e la fel de aglomerată ca până acum. 

Turiştii profită din plin de ultimele zile de soare pe litoral. Nu-i împiedică nici vântul, nici valurile mari. „Ca la fiecare început de septembrie, vremea este superbă”, spune fericit un turist. „Nu am putut să luăm concediu în luna august şi am luat în septembrie. Apa e foarte caldă, vremea e superbă. Sunt un pic de valuri, într-adevăr, dar e căldură până la urmă”, a mai afirmat un alt turist venit care se bucură de soare. 

De altfel, începutul toamnei este perioada perfectă pentru vacanţă pentru mulţi dintre turişti. „Au alternat zilele frumoase cu cele mai puţin frumoase, cu vânt mai puternic, dar decât să fie cald în fiecare zi şi să te prăjeşti, mai bine e aşa”, spune un bărbat. „Am prins vremea grozavă şi marea şi apă şi multă veselie şi bucurie”, a mai adăugat acesta. 

Iubitorii de Kitesurfing se pot bucura din plin de valurile din septembrie

Şi iubitorii de kitesurfing sunt fericiţi în aceste zile. Vremea este perfectă pentru ei, iar cei care vor să înveţe o pot face pe plaja 3 Papuci din Constanţa. Cursul durează 10 ore şi costă trei mii de lei. 

E poate una dintre cele mai bune zile din acest sezon, avem noroc că apa este încă caldă. În mod normal când bate vântul apa se răceşte, dar avem noroc şi apa este încă super caldă în continuare”, explică un instructor de kitesurf, potrivit Observator. 

Cazarea e mai ieftină în această perioadă

Începând de la 70 de lei de persoană pentru serii de 5 nopţi, dar aplicabile de foarte multe ori şi pt weekend. Foarte multe hoteluri au lansat tarife în jurul acestei sume, undeva în jur de 100-150 de lei pe cameră, de multe ori cazare şi mic dejun inlus”, declară directorul unei agenții de turism. 

Preţurile evident că au scăzut considerabil. Sunt preţuri de septembrie, dar condiţii de iulie şi de august, doar preţurile au scăzut”, a mai explicat managerul unui hotel din Mamaia. 

Şi în următoarele zile vremea se va menţine la fel de bună pe litoral, cu temperaturi de până la 30 de grade celsius. 

Sursa foto: Fanatik


Comentarii Facebook