Care este cel mai pitoresc loc din Ardeal, care îți deschide pofta de aventuri - FOTO


Golul alpin Bâlea este o rezervație naturală din județul Sibiu, situată în masivul Făgăraș, la o altitudine de peste 2.000 de metri.

Aceasta este cunoscută în special pentru lacul și cascada cu același nume și este fără doar și poate cea mai grandioasă zonă alpină din Carpații Meridionali.

poza-balea_pres mihai.jpg

În interiorul ei se află și două stațiuni turistice cunoscute, Cascada Bâlea și Bâlea Lac, preferate de turiști tot timpul anului. 

Datorită faptului că sunt situate la o altitudine atât de mare, unde media temperaturilor anuale este în jur de 0 grade Celsius și zăpada persistă aproximativ 7-8 luni pe an, stațiunile devin destinații perfecte pentru pasionații de schi. 

poza-balea_bavarezu.jpg

În perioada rece, în stațiunea Bâlea Lac se ridică și construcții temporare din gheață precum hoteluri, biserici sau statuete, care atrag turiști din întreaga lume.

De asemenea, vara, atunci când temperaturile mai cresc, turiștii vizitează zona datorită frumuseților sale naturale, dar și a faptului că pe aici trece Transfăgărășanul, una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din România.

Comentarii Facebook