Atenție pe unde vă aventurați! Jumătate din apelurile la Salvamont din toată țara au fost făcute de clujeni pentru a fi salvați de pe trasee turistice


În ultimele 24 de ore, echipele Salvamont România au salvat 33 de persoane în urma intervențiilor lor. Dintre acestea, 11 persoane au fost predate ambulanțelor SAJ sau SMURD pentru a fi transportate la spital, iar una a fost preluată de un elicopter SMURD.

Conform declarațiilor reprezentanților Salvamont România, Dispeceratul Național Salvamont a primit 25 de apeluri de urgență, majoritatea provenind din zona Clujului. Salvamont Cluj a înregistrat 13 apeluri, fiind urmat de Salvamont Râșnov cu 3 apeluri, Salvamont Hunedoara cu 2 apeluri și câte un apel pentru Salvamont Bistrița-Năsăud, Salvamont Alba, Salvamont Harghita, Salvamont Bran, Salvamont Zărnești și Salvamont Neamț.

În total, pe lângă intervențiile de salvare, s-au primit și 26 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zonele montane.

Datorită numărului mare de intervenții înregistrate, Salvamont Cluj a fost în prim-planul operațiunilor de salvare din ultimele 24 de ore, demonstrând încă o dată profesionalismul și rapiditatea echipelor de salvare în gestionarea situațiilor de urgență montană.

Comentarii Facebook