Miercuri 24 Aprilie

57 de lei o ciorbă pe litoralul românesc. Ministrul Turismului: „într-o economie de piață, ar trebui să funcționeze cererea și oferta”


Daniel Cadariu, ministrul Turismului, afirmă că există explicații pentru prețurile mari de pe litoralul românesc. Întrebat care este părerea sa referitor la faptul că la Vadu o ciorbă costă 57 de lei, ministrul s-a grăbit să răspundă că cererea-oferta funcționează în linii mari.

Ideea de bază e următoare - suntem într-o economie de piață și ar trebui să funcționeze cererea și oferta și probabil în linii mari și funcționează. Acolo unde sunt exagerări, fie în alimentație publică sau cazare, clienții, turiștii vor reacționa. Pe de altă parte, constatăm cu toții realități internaționale - criză economică, perioadă post-pandemică, creșteri de prețuri la utilități...

Nu zic neapărat că toate, dacă sunt astfel de prețuri exagerate, ar fi justificate, dar sunt și explicații pentru prețuri mai mari, cel puțin comparativ cu perioada similară a anului trecut”.

Cadariu spune de asemenea, că a văzut imaginea care arăta că un administrator de plajă a cerut 200 de lei pentru amplasarea cearșafurilor, dar consideră oferta „total nefericită”.

Strict personal, nu mi se pare firesc. Am văzut și o explicație. De altfel, am înțeles că nimeni nu a achitat o astfel de sumă exorbitantă pentru așa ceva. Noi nu avem măsuri legale cu privire la prețuri, nu avem competențe. Tarifele, cel puțin în acel caz, sunt de neacceptat și inițiativa acelui operator a fost total nefericită”, conchide Cadariu.

Comentarii Facebook