Miercuri 6 Iulie

VIDEO - Polițiști din șase județe au percheziționat zeci de domicilii din județul Bistrița-Năsăud și Bihor într-un dosar de evaziune fiscală


În dimineața zilei de duminică, 15 mai, au fost percheziționate 30 de domicilii din județul Bistrița-Năsăud de către polițiștii DIICOT. Autoritățile competente din șase județe au  descins în cadrul unui dosar unui dosar penal de evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de 1,2 milioane lei.

De dimineață bună, polițiști și luptători din șase județe au luat la puricat 30 de domicilii din județul Bistrița-Năsăud dar și Bihor. Acțiunea a avut loc în cadrul unui dosar penal în care sunt implicate mai multe persoane acuzate de evaziune fiscală.

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, sprijiniți de polițiști din cadrul I.P.J. Bihor și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Cluj, Suceava, Mureș, Bihor și Harghita, au descins la locuințele unor persoane și la sediile unor operatori economici. Perchezițiile sunt desfășurate în județele Bistrița-Năsăud și Bihor”, au transmis polițiștii din cadrul IPJ BN.

Prejudiciu de 1,2 milioane de lei

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, persoanele vizate fiind bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului cu produse electronice. Prejudiciul provizoriu este estimat la 1.200.000 de lei”, au mai transmis aceștia.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au concluzionat aceștia. 


Comentarii Facebook