Marti 21 Martie

Vine frigul în România! Prognoza meteo în Transilvania, perioada 9-22 mai


În următoarele zile, în România, vremea se va încălzi semnificativ, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Este posibil să apară precipitații în mai multe regiuni. Cu părere de rău, în a doua săptămână vremea se va răci din nou. La munte temperaturile vor coborî noaptea sub pragul de îngheț.

La începutul intervalului, în Transilvania regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate celor specifice perioadei (maxime de 18....23 de grade şi minime de 4...8 grade, mediat regional), apoi vremea se va încălzi apreciabil, astfel că în 12 şi 13 mai temperatura aerului va atinge la amiază 24...28 de grade, iar în timpul nopților vor fi 7...13 grade. 

Ulterior vremea se va răci treptat şi, cu precădere în perioada 16-18 mai, se vor înregistra valori ușor mai mici decât cele caracteristice perioadei – ziua 17...21 de grade, iar în timpul nopților 2...7 grade.

În zilele de 9, 10 şi 14 mai, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică mai accentuată. În restul timpului, mai ales în cursul după-amiezilor, temporar vor fi averse.

Prognoza meteo la munte

Vremea va fi răcoroasă în jurul datei de 10 mai, apoi temperaturile vor crește semnificativ şi se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei în 12 şi 13 mai, cu maxime de 10...20 de grade şi minime de 3...10 grade. În a cea de-a doua săptămână, vremea se va răci accentuat şi se vor înregistra temperaturi mai mici decât ar fi normal pentru perioada din an, ce vor coborî noaptea sub pragul de îngheţ.

Aversele de ploaie vor fi mai frecvente în zilele de 9, 10 şi 14 mai. Precipitații locale şi temporare vor fi şi în cea de-a doua săptămână, dar cantităţile de apă cumulate pe întregul interval vor caracteriza un regim pluviometric deficitar. În perioada 16-18 mai, la altitudini foarte mari vor fi precipitaţii mixte, a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

Sondaj de opinie

Cluj-Napoca mai este un oraș ieftin?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook