Joi 9 Februarie

„Transilvania, pământ românesc!”. Incident în timpul discursului lui Viktor Orban la Băile Tuşnad


Sâmbătă, în timpul discursului premierului ungar Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, un bărbat a afişat un banner cu mesajul „Transilvania, pământ românesc!”.

Mesajul complet era „Ceva este etern. Transilvania, pământ românesc!”, aluzie la motto-ul „Tusvanyos, etern!” sub care se desfăşoară în acest an lucrările Universităţii de Vară Balvanyos, de la Băile Tuşnad. Bărbatul care a afişat mesajul a fost întâmpinat cu strigăte de dezaprobare de către participanţi, care au încercat să acopere bannerul. Ulterior, cel care a afişat mesajul a fost scos din mulţime şi îndepărtat din zona în care are loc evenimentul, scrie News.ro.

Potrivit Telex.hu, odată ce a fost afișat bannerul s-a produs rumoare în rândul mulțimii, iar unii s-au pus în fața bannerului cu umbrele deschise pentru a-l acoperi. După câteva momente în care s-a strigat de ambele părți, cei care au ridicat bannerul au fost scoși din mulțime. Telex.hu spune că Orban ar fi declarat: „Politicos, precum poliția din Budapesta cu drogații de pe pod”, făcând referire la protestele ce au avut loc în capitala Ungariei săptămâna aceasta.

 Foto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay


Comentarii Facebook