„Transilvania, pământ românesc!”. Incident în timpul discursului lui Viktor Orban la Băile Tuşnad


Sâmbătă, în timpul discursului premierului ungar Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, un bărbat a afişat un banner cu mesajul „Transilvania, pământ românesc!”.

Mesajul complet era „Ceva este etern. Transilvania, pământ românesc!”, aluzie la motto-ul „Tusvanyos, etern!” sub care se desfăşoară în acest an lucrările Universităţii de Vară Balvanyos, de la Băile Tuşnad. Bărbatul care a afişat mesajul a fost întâmpinat cu strigăte de dezaprobare de către participanţi, care au încercat să acopere bannerul. Ulterior, cel care a afişat mesajul a fost scos din mulţime şi îndepărtat din zona în care are loc evenimentul, scrie News.ro.

Potrivit Telex.hu, odată ce a fost afișat bannerul s-a produs rumoare în rândul mulțimii, iar unii s-au pus în fața bannerului cu umbrele deschise pentru a-l acoperi. După câteva momente în care s-a strigat de ambele părți, cei care au ridicat bannerul au fost scoși din mulțime. Telex.hu spune că Orban ar fi declarat: „Politicos, precum poliția din Budapesta cu drogații de pe pod”, făcând referire la protestele ce au avut loc în capitala Ungariei săptămâna aceasta.

 Foto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay


Comentarii Facebook