Apă contaminată în fântâni și izvoare, în plină caniculă! Oamenii trăiesc lângă adevărate bombe biologice


Oamenii din județul Alba nu pot folosi apa în plină caniculă. În aproape 90% dintre fântâni și izvoare apa este contaminată, fiind vorba de poluare cu fecale. Din cauza secetei din ultima perioadă, sute de fântâni au secat, iar acolo unde mai există apa, aceasta nu este potabilă.

În județul Alba, aproape 90 % dintre fântâni și izvoare au apa contaminată, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică îi avertizează pe localnici să nu o consume, scrie Antena 3.

Solul și pânza freatică au fost contaminate în timp. În urma ultimelor analize făcute fântânilor și izvoarelor din județ, autoritățile au descoperit că din 37 de probe prelevate, 32 sunt neconforme. Cele mai mari probleme sunt la sate și comune, acolo unde oamenii au apă cu nitrați, cu nitriți, amoniu și multe bacterii.

Localnicii din zona Munților Apuseni, de lângă Alba Iulia sau de lângă Teiuș, trăiesc lângă adevărate bombe biologice. Medicii spun că aceste substanțe sunt deosebit de periculoase pentru om și, pe termen lung, pot duce la grave probleme de sănătate.

Comentarii Facebook