SRI în alertă! Au amenințat că aruncă în aer un spital din Cluj și că omoară un medic


Poliția Română și Serviciu Român de Informații sunt în alertă după ce mai multe mesaje de amenințare, care anunțau un atac asupra unui spital din Transilvania au fost transmise prin e-mail.

Pe adresa de e-mail a Poliției Române, în această dimineață, o persoană a transmis de pe o adresă de e-mail cel puțin trei mesaje, care se repetă, având următorul conținut:

Luptătorii din Ucraina vor să arunce în aer un spital din Transilvania și să omoare un medic." Poliția Română și SRI au demarat verificări specifice în urma acestui incident. Conform unor surse, este vorba despre un spital privat din Cluj-Napoca.

Mesajele au fost trimise pe adresa de petiții a Poliției Române, iar verificările au fost demarate imediat după primirea email-urilor.

În mesaj nu se specifică ce spital este vizat. De aceea, autoritățile verifică mai multe spitale dar și adresa IP de unde a fost trimis email-ul. Totodată, aceștia încearcă să afle dacă există un medic la vreun spital din Transilvania care ar putea să aibă legătură cu Ucraina. Deocamdată nu se evacuează nicio clădire. 

Actualizare:

Precizăm că nu au fost identificate elemente care să aducă atingere siguranței naționale. În urma acestor verificări, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, se continuă cercetările, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare. Polițiștii efectuează verificări, în cadrul dosarului penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.”, anunță IPJ Cluj. 


Comentarii Facebook