Bihorean, obligat să plătească 20.000 de euro pentru înșelare. Voia să-şi refacă viaţa alături de amantă, fără să-i lase nimic soției


Un bihorean va plăti daune de 20.000 euro pentru că şi-a înşelat soţia şi a lăsat-o fără avere.  Bărbatul a fost obligat să achite despăgubiri record fostei soţii, părăsite în favoarea amantei, după o căsnicie de 32 de ani.

Deși bărbatul a fost cel care a cerut desfacerea căsătoriei, „din culpă comună”. În timpul procesului, adevărul a ieşit însă la iveală. Judecătorii au aflat că bărbatul avea o amantă de trei ani şi că voia să îşi refacă viaţa alături de aceasta, dar fără să îi lase nimic partenerei cu care a fost căsătorit timp de 32 de ani. 

Reclamantul a părăsit-o pe clienta mea în 2020, cu o lună înainte să pornească procesul de divorţ, iar până să plece a înstrăinat o mare parte a averii", a explicat avocata femeii, pentru Bihoreanul.

Mai precis, bărbatul a vândut toate proprietăţile, mai puţin o viluţă transferată pe numele mamei sale, unde s-a mutat cu amanta, pe numele căreia a transferat şi firma familiei, deşi aceasta fusese ridicată împreună cu fosta soţie. Femeia a fost casnică, la cererea lui, dar l-a ajutat şi la firmă, muncind fără plată ani la rândul, îngrijind şi cei trei copii, şi gospodăria, notează sursa citată. 

Deşi a sperat să aibă câştig de cauză, procesul s-a terminat prost pentru bărbat. 

A veni acum, după mai bine de 32 ani de ani de căsnicie, şi a susţine că între părţi nu a existat niciodată o relaţie conjugală reală, că au fost ţinuţi împreună doar de certificatul de căsătorie nu denotă decât cinism şi lipsă de respect faţă de soţie", se arată în hotărârea judecătorească pronunţată de Judecătoria Oradea, şi menţinută printr-o decizie definitivă şi de Tribunalul Bihor, care a ţinut să precizeze că „termenul de cinism este în sensul său de imoralitate" şi „e foarte potrivit pentru afirmaţiile şi conduita" bărbatului.

În plus, dacă până în prezent judecătorii acordau ori daune morale, ori daune compensatorii în astfel de situaţii, în acest caz, în premieră pentru Bihor, magistraţii au stabilit că soţia părăsită e îndreptăţită să le primească pe ambele, iar suma se ridică la 20.000 euro. Procesul de partaj pentru împărţirea averii comune urmează să fie judecat separat.

Comentarii Facebook