Mită de mii de lei pentru deszăpezire pe Transalpina. Transportatorii de lemn au plătit ca să circule nestingheriți


Un funcționar public din Alba a luat 8.000 de lei mită pentru deszăpezirea Transalpinei. Angajatul de la secția de drumuri naționale Alba a făcut, de fapt, cale liberă, cu ajutorul utilajelor statului, unui transportator de lemn, pe un sector închis circulației.

Șeful de District Șugag a primit doi ani de închisoare cu suspendare după ce a recunoscut că, în martie 2020, a primit 8.000 de lei de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a dispune deszăpezirea sectorului de drum Transalpina, în condițiile în care acesta era închis circulației, conform Antena 3.

La data de 19 aprilie 2021, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a fost încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul funcţionar public (Jinar Adrian), fiind stabilită pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei, la datele de 27 martie 2020 şi 02 aprilie 2020, Jinar Adrian a primit suma totală de 8.000 lei (în tranşe de 5.700 şi 2.300 lei) de la inculpatul Nistor Emil, prin intermediul unui martor, pentru a deszăpezi DN 67 C pe sectorul Curpăt situat la limita judeţelor Alba cu Vâlcea. 

Inculpatul trimis în judecată este Nistor Emil, administrator al societăţii comerciale Ema Silva SRL, una dintre cele mai mari firme din domeniul exploatării lemnului, din România.

Firma Ema Silva SRL a desfăşurat activităţi de transport lemn în perioada menţionată pe acest sector de drum.

Ministerul Transporturilor a dispus închiderea temporară a circulaţiei pe acest sector, pe perioada 1 noiembrie 2019 – 30 martie 2020, iar datorită timpului nefavorabil şi a drumului impracticabil, această restricţie s-a prelungit până la data de 30 aprilie 2020 când circulaţia a fost deschisă. DRDP Cluj-Napoca a comunicat instanţei că nu au existat cereri sau solicitări pentru deschiderea sectorului de drum în cauză şi nici nu s-au încasat sume de bani pentru astfel de servicii.


Comentarii Facebook