Investiţie de 2 milioane de euro într-un loc cu istorie din Ardeal. Turist străin: „Îmi place foarte mult locul”


Zidurile Cetăţii Medievale din Sighișoara vor fi reconstruite cu 2 milioane de euro prin PNRR, nerambursabili, bani cu care se vor reabilita tronsoanele de zid care s-au prăbuşit în urmă cu zeci de ani, iar cele existente vor fi consolidate.

Istoria Cetăţii Sighişoara va fi refăcută, bucată cu bucată. Zidurile din incinta celor trei tronsoane căzute de-a lungul timpului vor fi refăcute din temelie, iar muncitorii s-au apucat deja de treabă.

O altă bijuterie istorică va prinde din nou viaţă după mai bine de un secol. Turnul cu Ceas, simbol al Cetăţii medievale se va bucura şi el de banii europeni. 

„La acoperişul Turnului cu Ceas se lucrează şi în acest moment, practic discutăm despre înlocuirea tuturor grinzilor putrezite şi care prezentau un pericol real de a se prăbuşi", explică Iulian Sîrbu, primar Sighişoara.

Orășelul din inima Ardealului atrage mii de turiști anual: „Foarte special acest moment, aici. Îmi place foarte mult locul, o excursie foarte frumoasă, oameni foarte drăguţi", mărturiseşte un turist străin, potrivit Observator.

Comentarii Facebook