Miercuri 24 Aprilie

Focar de infecţii intraspitaliceşti la Spitalul Clinic Judeţean Mureş! Secția ATI a spitalului, închisă după ce au fost înregistrate decese


Secţia ATI a spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost închisă, după ce s-au înregistrat cinci decese din cauza unei infecţii intraspitaliceşti.

Un focar de infecţii intraspitaliceşti la Spitalul Clinic Judeţean Mureş a dus, în ultimele zile la moartea a cinci pacienţi, a anunţat, ieri, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Adina Pistol. Şase pacienţi din secţia de Terapie Intensivă au fost infectaţi, în total, cu bacterii rezistente la antibiotice. Unul singur a supravieţuit. Conducerea spitalului a fost aceea care a anunţat ministerul, iar de joi toate internările la Terapie Intensivă au fost sistate.

Secţia de Terapie Intensivă funcţiona în baza unei autorizaţii provizorii

Spitalul va trece prin mai multe proceduri de dezinfecţie, iar toţi pacienţii vor fi testaţi suplimentar pentru a se stabili dacă sunt purtători de bacterii. Potrivit ministerului, secţia de Terapie Intensivă funcţiona în baza unei autorizaţii provizorii, iar condiţiile nu erau unele optime.

Pacienţii care au murit în urma infecţiilor erau în stare gravă, trecând prin mai multe intervenţii invazive înainte de deces. Secretarul de stat a precizat, totuşi, că apreciază faptul că spitalul nu a ascuns cazurile şi a îndemnat şi alte unităţi spitaliceşti să raporteze imediat astfel de infecţii.

Comentarii Facebook