VIDEO. Imagini magice din Parcul Natural Apuseni. Lupi, cerbi şi urşi surprinși în mediul lor natural


Imagini rare au fost surprinse în Parcul Natural Apuseni! Un film documentar realizat de reprezentanții ariei protejate prezintă mamiferele mari care populează parcul. 

Cu o suprafață de peste 75.000 ha, Parcul Natural Apuseni este caracterizat de o frumusețe aparte dată de peisajului carstic. Peșterile, dolinele, avenele, văile seci, cheile, cascadele, platourile carstice și izbucele, oferă o varietate peisagistică unică în care se dezvoltă o faună și floră bogată. 

cerbi.jpeg

Documentarul a fost făcut în cadrul unui proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. În cadrul filmului sunt prezentate animale precum urși, râși, capre negre, vidre, lupi sau cerbi. 

pădure.jpeg

În Parcul Natural Apuseni există peste 1.300 de specii de animale, dintre care aproape 150 sunt protejate, iar bogăția floristică este reprezentată de peste 1.550 de specii de plante, din care aproape 100 sunt și ele protejate. Parcul cuprinde 29 de habitate, dintre care 6 sunt cu măsuri de protecție și conservare prioritare la nivel european.  

Comentarii Facebook