De Crăciun ar fi împlinit 18 ani. David este elevul care a fost găsit sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc


Tragedia care a avut loc luni, 18 decembrie 2023, la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc (Harghita), a șocat o țară întreagă. Patru elevi au fost prinși sub dărâmături: trei fete și un băiat.

Cu scurt timp înainte de tragedie, David terminase cursurile. Intrase în internatul liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, împreună cu alte trei colege. La scurt timp, un perete al internatului s-a prăbușit peste ei. Două etaje ale clădirii s-au făcut una cu pământul. Cei patru elevi au fost prinși sub dărâmături. Din păcate, pentru David salvatorii nu au mai putut face nimic. Cele trei fete au fost scoase, dar sunt în stare gravă la spital.

David, elevul care și-a pierdut viața în tragedia de la Odorheiu Secuiesc, era crescut doar de mamă, iar în ziua de 25 decembrie ar fi împlinit 18 ani. 

„Soarta lui David ar fi avut-o mulți copii dacă se întâmpla câteva minute mai târziu. În acest internat sunt cazați 97 de copii“, au declarat elevi de la Liceul „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc. 

Trei fete au fost scoase de sub dărâmături. Ultima era în stare critică, dar medicii au resuscitat-o și au reușit să o transporte la spitalul din Odorheiu Secuiesc în stare stabilă, ventilată mecanic. Pentru David, însă, nu s-a mai putut face nimic. 

„L-au scos din dărâmături după vreo două ore și jumătate. El a vorbit cu cei care-l căutau, dar după aceea nu a mai zis nimic. Îl strigau, dar el nu mai răspundea. Din câte am înțeles, a fost găsit de un câine de căutare. Era în pat, inconștient. Nu ne vine să credem ce s-a întâmplat. Ne-am rugat până în ultima clipă să-l salveze și pe el“, au declarat mai mulți martori prezenți la fața locului, potrivit Adevărul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Zorgo Noemi, s-au efectuat lucrări în curtea căminului pentru a conecta clădirea la rețeaua de canalizare și la rețeaua pluvială. Este posibil ca lucrările efectuate sub fundația clădirii să fi afectat structura de rezistență. 

Comentarii Facebook