Tragedie la un internat din Odorheiu Secuiesc. Un băiat de 17 ani a murit și 3 fete au fost rănite după ce un perete s-a prăbușit


Un perete de la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit luni.

Pompierii au reușit să scoată de sub dărâmături 4 victime.  

,,Se pare că, din cauza vechimii clădirii și a stării de degradare, partea din mijloc a imobilului, de aproximativ 100 de metri pătrați, a colapsat și s-a prăbușit, moment în care ar fi surprins patru persoane, trei fete, două în vârstă de 16 ani și una în vârstă de 17 ani, și un băiat, în vârstă de 17 ani, toți rezidenți în clădire”, a transmis IPJ Harghita.

Din păcate, pentru băiatul de 17 ani salvatorii nu au mai putut face nimic, fiind pronunțat decesul. 

Acesta a fost găsit de un câine de căutare al salvamontiștilor, au precizat reprezentanții Salvamont România, potrivit news.ro

Una dintre fetele scoase de sub dărâmături a fost în stop cardio-respirator, dar a fost resuscitată şi transferată la Târgu Mureş. Fata are fractură de coloană vertebrală.

„Cea mai uşor lezată victimă a fost dusă la spital de echipajul SMURD, de fapt nu avea răni, ci era speriată. A doua e o fată care are fractură de claviculă şi e suspectă de fractură membru superior. O fată a fost în stop cardio-respirator, a fost resuscitată şi a fost dusă la CPU Odorheiu Secuiesc şi din informaţiile primite vine Terapia Intensivă Mobilă de la Târgu Mureş după ea”, informează SAJ Harghita.

Potrivit reprezentanților primăriei,  clădirea care s-a prăbuşit parţial, luni după-amiază, în Odorheiu Secuiesc aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie.

În partea din imobil care s-a prăbuşit erau camere în care erau cazaţi elevii, aproximativ 100 de copii, care stau la internat. Liceul a fost construit la începutul anilor 1900.

O posibilă explicație pentru cele întâmplate e legată de săpăturile pe care o firmă din Odorheiul Secuiesc le făcea în curtea internatului, pentru construcția unui gard și schimbarea rețelelor de canalizare și alimentare cu apă.


Comentarii Facebook