Duminica 28 Aprilie

Un curier a furat banii încasați pentru coletele livrate și a sunat la poliție să spună că a fost tâlhărit. S-a bătut singur ca totul să pară real


Un curier a sunat la poliție să anunțe că a fost tâlhărit de 3 indivizi necunoscuți care i-au furat aproape de 11.500 de lei, bani pe care îi obținuse din livrarea coletelor în acea zi.  Totul ar fi avut loc pe o stradă din Sibiu. 

Inițial polițiștii, crezând spusele bărbatului, au deschis un dosar pentru tâlhărie și i-au căutat pe făptași. 

,,La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 20.25, prin apel 112, un bărbat a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că trei persoane necunoscute l-ar fi agresat și i-ar fi sustras o sumă de bani, pe o stradă din municipiul Sibiu”, a transmis IPJ Sibiu.

Mai mult, acesta a depus actele medicale cu investigațiile de specialitate și certificatul medico-legal din care rezultă că leziunile suferite necesită pentru vindecare 7-8 zile, dacă nu survin complicații, informează oradesibiu.ro.

Însă polițiștii au aflat, în urma unor investigații mai amănunțite, printre care și un test poligraf, că livratorul de colete ar fi fost cel care ar fi furat banii, înscenând întreaga poveste, provocându-și inclusiv răni ca totul să pară real. 

“Coroborând întregul probatoriu și având în vedere faptul că, în urma analizării imaginilor, nu a fost identificat niciun grup de 3 persoane care să-l fi agresat, reclamantul a fost din nou audiat, ocazie cu care s-a stabilit că fapta sesizată este nereală, acesta recunoscând că și-a înscenat tâlhăria, provocându-și leziunile singur”, a transmis IPJ Sibiu. 

Polițiștii Secției nr. 1 Politie Urbană Sibiu s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare, stabilind faptul că bărbatul și-a însușit în interesul său, din patrimoniul societății, suma de 11.474, 71 lei. Prejudiciul nu a putut fi recuperat.


Comentarii Facebook