Duminica 24 Septembrie

Cifre DURE: 8,2% dintre elevi s-au drogat cel puțin o dată în ultimul an


Conform unor date oficiale prezentate de Prefectura Hunedoara, 8,2 % din elevii înscriși în învățământul liceal și profesional din județ au consumat droguri cel puțin o dată în ultimul an.   

Pentru a discuta despre creșterea accelerată și îngrijorătoare a numărului de consumatori de droguri, la inițiativa prefectului Călin Petru Marian a avut loc, astăzi, o întâlnire pentru dezbaterea unui „Plan de acțiune în domeniul drogurilor la nivelul județului Hunedoara”.

Au participat reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice implicate în combaterea acestui fenomen.

Potrivit celui mai recent studiu efectuat în județul nostru, cei mai mulți tineri consumă canabis, etnobotanice și cocaină. Este destul de însemnat și numărul celor care sunt consumatori de ecstasy sau medicamente fără prescripție, pe care le combină cu alcool.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a cerut măsuri ferme și acțiuni mai bine organizate pentru combaterea consumului de droguri.

Trebuie să lucrăm împreună, să ne sprijinim pentru a „tăia răul de la rădăcină”.  În spatele cifrelor sunt copiii și tinerii din jurul nostru, și avem datoria de a face tot ce este posibil pentru a-i feri de la autodistrugere” le-a spus celor prezenți Călin Petru Marian.

Situația este cu atât mai complicată cu cât, pe piața din județul Hunedoara, au apărut noi substanțe psihotrope care sunt vândute tinerilor.

Alte caracteristici ale consumului de droguri în județ sunt:

Scăderea vârstei de consum – 12 ani

Cei mai mulți consumatori sunt în zona Văii Jiului, Hunedoara și Deva.

Creșterea continuă a traficului și consumului de droguri

1 din 25 de liceeni  hunedoreni a consumat droguri cel puțin o dată în ultimele 30 de zile”, a spus acesta. 

Comentarii Facebook