Femeie din Mureș, împușcată de un băiat de 16 ani. Tatăl copilului îl apără: „Se juca după ciori”


Clipe de groază pentru o femeie din Mureș, în timp ce se afla în căruţă, alături de soţul ei, a fost împușcată de un adolescent de 16 ani, care se juca cu o armă de tir sportiv, împuşcând păsări, la întâmplare. Băiatul avea arma de la tatăl său, care o deţinea ilegal. Acesta spune că a găsit arma în gunoi, în Slovenia. 

Incidentul s-a petrecut în comuna Filitelnic, din județul Mureș. Băiatul de 16 ani găsise arma prin casă, în urmă cu câteva zile. Fascinat, a început să tragă cu ea în păsări. Inevitabilul s-a produs. O alice a trecut printr-un gard şi a lovit-o în picior pe o femeie care se afla într-o căruţă ce trecea în acel moment pe uliţă, scrie Observator

Pe aici, prin curte, se juca după ciori, aici în spate. După ciori, după păsări. Da numai un pic a nimerit-o aici, aşa un pic, a zgâriat-o un pic, un pic de zgârietură, atăt. N-a intrat în carne, sau chestii din astea”, a declarat tatăl pentru sursa citată. 

Părinţii adolescentului au fost plecaţi la muncă în străinătate şi s-au întors în ţară luna trecută. Acolo găsiseră şi arma, la un coş de gunoi. Au ascuns-o într-o plasă cu dulciuri şi au adus-o în ţară. Speriată după ce s-a trezit lovită în picior, femeia a sunat imediat la 112. Polițiștii ajunşi la faţa locului au găsit arma, dar și o cutie întreagă de muniție. Atât adolescentul de 16 ani, cât şi tatăl său au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Cei doi s-au ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată, uz de armă, braconaj și vătămare corporală din culpă.

Foto: Observator

Comentarii Facebook