Cătălin Cherecheș nu vrea să se întoarcă în țară! De ce a refuzat procedura simplificată de extrădare


Fostul primar din Baia-Mare nu vrea să fie extrădat prea curând. Cătălin Cherecheș a refuzat procedura simplificată de extrădare. 

În aceste condiții Cherecheș va ajunge în țară abia peste trei sau chiar şase luni.

Momentan, acesta se află în arest în închisoarea din Augsburg, însă va fi mutat la un penitenciar din München.

„Cătălin Cherecheş refuză să îşi dea acordul pentru o extrădare simplificată. Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între 3 şi 6 luni.

În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din München”, a spus avocatul fostului primar, Răzvan Doseanu.

Cherecheș a decis să nu fie extrădat, motivând condițiile grele din penitenciarele din țara noastră, informează Antena3.ro.

Potrivit avocatului său din Germania, fostul primar nu poate vorbi cu nimeni, nici măcar cu soţia sau cu avocatul său din România ci doar cu avocatul său din Germania.  

Reamintim că pe data de 29 noiembrie, Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, după ce a fugit din Baia Mare, trecând granița cu ajutorul buletinului unui văr. 

Fostul primar a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, iar socrii săi se află și ei în arest după ce fost prinși încercând să ofere mită unei judecătoare pentru o sentință mai blândă pentru ginerele lor. 

Și alți apropiați ai acestuia au ajuns în vizorul autorităților, printre care și rudele care l-au ajutat în planul de scăpare, secretara și șoferul lui Cherecheș dar și un om de afaceri din Baia Mare. 


Comentarii Facebook