Case inundate, oameni refugiați în podurile caselor și drumuri distruse în mai multe localități din Apuseni


Zeci de case au fost inundate, o maşină a fost luată de viitură şi 13 oameni, inclusiv copii, au rămas izolaţi în podurile locuinţelor, în urma inundaţiilor produse joi în mai multe localităţi din Munţii Apuseni. De asemenea, mai multe drumuri au fost distruse sau colmatate.

Oamenii s-au refugiat în podul casei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a informat că în Ocoliș au fost inundate aproximativ 30 de case și un bar, iar 11 adulți și doi copii au rămas izolați în podurile construcțiilor. În aceeași localitate, DJ 750G este avariat și colmatat.

În localitatea Runc, o alunecare de teren a afectat o casă, iar în Vidolm un autoturism a fost luat de viitură și p casă a fost inundată. O altă casă a fost inundată în Poșaga unde, de asemenea, DJ 750F a fost avariat și colmatat.

Nu sunt raportate victime până la această oră”, au precizat, joi seara, reprezentanții ISU Alba.

Două comune din Munții Apuseni, Ocoliș și Poșaga, s-au aflat joi sub cod roșu meteo, fiind semnalate precipitații abundente și grindină. Ulterior, codul roșu a fost extins și pentru alte zone din Apuseni, fiind transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor.

Zonele vizate sunt Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Baia de Arieş, Roşia Montană, Lupşa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărişoara, Almaşu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Arieşeni, Sălciua, Vadu Moţilor, Poşaga, Ciuruleasa, Mogoş, Poiana Vadului şi Ocoliş.

La nivelul ISU Alba, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forţelor. Au fost mobilizate şi SVSU-urile din zonele afectate.


Comentarii Facebook