Proiect-pilot în aeroport de detectare a persoanelor infectate cu COVID-19 cu ajutorul câinilor antrenați special


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, printr-o hotărâre, derularea unui proiect-pilot la Aeroportul din Sibiu pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu ajutorul echipei canine a Poliției Române.

Câinii, atrenați să detecteze persoanele infectate cu COVID-19

Câinii au început să fie utilizați și în Franța și Germania pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus.

Prin Hotărârea CNSU nr. 46 s-a decis derularea unui proiect-pilot pe o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului-pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu”, prevede Hotărârea CNSU.


Comentarii Facebook