Ardelenii iubesc Germania! Peste 20% din turiștii români care au vizitat frumoasa țară în 2023 sunt din Transilvania


Dacă până acum Ardealul era cunoscut ca un magnet pentru turiștii nemți, se pare că și Germania a devenit o destinație foarte apreciată printre transilvăneni.

Potrivit Organizației Germane pentru Turism, numărul românilor din întreaga țară care au călătorit în Germania, a crescut cu peste 20% în 2023, în comparație cu anul anterior.

Astfel, în 2023 au călătorit și s-au cazat pentru cel puțin o noapte 760.000 de români, cu 22% mai mulți decât în 2022.  

Germania este clasată pe locul 4 în topul destinațiilor de călătorie internaționale ale românilor,  aceștia petrecând în frumoasa țară 8,5 milioane de nopți, în 2023. 

Ardealul a fost regiunea cu cei mai mulți duriști care au vizitat Germania.

Din numărul total al turiștilor români care au călătorit în Germania, 24% au fost din Transilvania. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%, 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crisana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

Cei mai mulți români au călătorit în 2023 în Germania în scopuri de turism, 54% dintre călătoriile cu cazare în Germania fiind călătorii de vacanță. 24% au fost călătorii de afaceri, iar 22% au fost vizite la rude sau prieteni și alte călătorii private.

,,Ofertele de călătorie axate pe turismul ecologic și sustenabil, precum și accesibilitatea foarte bună sunt extrem de apreciate de români. Germania continuă să fie o destinație atractivă pentru români.” explică Cristian Sallai, directorul Organizației Germane pentru Turism în Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Muntenegru, România și Serbia.

Comentarii Facebook