Iron Man de România: Salvamontiștii au testat un rucsac zburător în Ardeal - traseu de aproape 2 ore, făcut în doar 2 minute


Imagini spectaculoase la Alba! Salvamontiștii au testat primul rucsac cu care se poate zbura, la propriu, pentru a ajunge mai repede la intervenții. 

Un traseu de o oră și jumătate a fost făcut în doar două minute. Aparatul poate salva vieți!

Cu un astfel de echipament performant, persoanele accidentate pe munte ar putea beneficia de primul ajutor în doar câteva minute. Salvamontiștii din Alba au participat la un exercițiu de testare a dispozitivului. Pilotul s-a ridicat de la sol cu ajutorul rucsacului zburător și a plecat către victimă, pe crestele montane.

„Persoana care se deplasează va avea o limită destul de serioasă a echipamentelor pe care poate să le ia cu el. Deci nu va putea să ducă tot ce are nevoie, nu poate să transporte bolnavul. Scopul lui principal este să ajungă cineva să acorde primul ajutor rapid până ajunge fie elicopterul, fie echipajul care vine terestru. 

La acest moment Departamentul pentru Situații de Urgență a organizat împreună cu fabricanții acestui echipament testele pe care le vedeți la Alba, pentru a ne da seama de utilitatea lor, de modul în care pot fi integrate în sistemul de urgență. Normal că va dura până vom găsi soluții să avem astfel de dotări în țară. Este vorba de finanțare, de concepție, este despre găsire, pentru că personalul care deservește, trebuie să aibă o pregătire specifică, specială, care se face de către fabricanți”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, la Digi24. 

Comentarii Facebook