ANM anunță o încălzire semnificativă săptămâna viitoare după gerul din această perioadă! Vremea 6 - 19 februarie 2023


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 6 - 19 februarie 2023. Specialiștii spun că frigul va persista până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză. Din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat.

Valul de frig va persista până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel că se vor înregistra maxime termice de -7...4 grade Celsius, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -20...-4 grade Celsius. Începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, devenind chiar mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când sunt estimate valori de 5...12 grade Celsius.

Vremea în Transilvania

Valul de frig va fi persistent pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de -5...-2 grade, iar nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime de -18...-9 grade, izolat chiar mai mici în special în depresiuni. După data de 13 februarie, vremea va fi în încălzire treptată, devenind normală pentru perioada din an, apoi chiar ușor mai caldă, cu temperaturi ce vor ajunge ziua la o medie regională de 4...7 grade și vor coborî spre -5...-2 grade în timpul nopților. Regimul pluviometric va fi în general deficitar.

În primele zile și posibil în jurul datei de 12 februarie doar izolat vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește după data de 16 februarie.

Vremea la munte

Valul de frig persistent de la începutul intervalului va aduce temperaturi sub pragul gerului în special în cursul nopților; vor fi valori maxime de -12...-8 grade și minime de -20...-14 grade, în medie. Începând din 11 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți la început mai ales la valorile diurne, determinând un regim termic apropiat de normal, iar la mijlocul lunii februarie chiar ușor peste cel specific perioadei. În primele zile și în jurul datei de 12 februarie, pe spații mici va ninge în general slab, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește la sfârșitul intervalului.


Comentarii Facebook