Tragedia din Apuseni. Șapte copii ai unei femei, care a murit după ce a născut acasă, preluați de autorități. Cel mai mic, transportat în brațe prin nămeți


Angajații de la Protecția Copilului Alba au preluat cei șapte copii ai unei femei din Munții Apuseni, care a murit duminică, la trei zile după ce a născut acasă.

Elena Firu, responsabil Relații Publice în cadrul DGASPC Alba, spune că pentru patru dintre cei șapte copii s-a dispus plasamentul la un asistent maternal profesionist, iar pentru alți doi s-a dispus plasamentul în familia lărgită, respectiv la o mătușă paternă și la nașii părinților. Cel mai mic, de doar 4 zile, se află la spital. După clarificarea situației juridice a acestuia, și el va ajunge în plasament familial, scrie G4media.ro.

Potrivit unor surse din zonă, femeia era despărțită de tatăl copiilor. Cel mai mare dintre copii are 12 ani. Cu toții au fost evaluați de psihologul instituției, Anca Pașca. Femeia, în vârstă de 33 de ani, din Scărișoara (județul Alba), a murit duminică, 5 februarie 2023, la trei zile după ce a născut acasă.

Tânăra era la a șaptea naștere. Duminică i s-a făcut rău și a fost chemată de urgență o ambulanță, însă ninsoarea și viscolul au îngreunat foarte mult ajungerea salvatorilor la fața locului. Când alarma a fost dată, în jurul orei 10.40, tânăra era în stare de inconștiență, spun reprezentanții ISU Alba. A urmat o cursă contracronometru a salvatorilor de la ISU Câmpeni și a Serviciului de Ambulanță.

Salvatorii au înaintat prin troienele de zăpadă cu o autoșenilată iar în jurul orei 11.30, reprezentanții ISU Alba, anunțau că tânăra de 33 de ani și copilul de 3 zile primesc îngrijiri medicale. După 20 de minute, la ora 11.56, tânăra a intrat în stop cardio-respirator.Bebelușul a fost preluat și transportat la spitalul din Câmpeni.

Comentarii Facebook