Miercuri 22 Martie

Sensul giratoriu din Ardeal în care nu ai voie să te învârți de mai mult de trei ori - FOTO


Șoferii care au ajuns într-un sens giratoriu din Sibiu au dat peste un indicator care le interzice să se învârtă de mai mult de trei ori. 

Maxim de 3 ori, am zis! Aparent, în acest sens giratoriu nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori, altfel… Dincolo de hazliul situației și de ingeniozitatea legendară a românilor și în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulației prin girații este unul foarte serios și complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroși șoferi autohtoni.

Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ți bagă mașina în service o lună și pe tine în spital, ajunse deseori în instanțele de judecată. Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze și, dacă e nevoie, când și cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în girațiile cu două sau mai multe benzi) și părăsirea sensului giratoriu”, scriu cei de la Asociația Pro Infrastructură.

S-au consumat râuri de cerneală pe problematica aceasta și nu ar strica să vedem mai repede adoptarea noii inițiative legislative care ar trebui să nu mai lase loc de interpretări și culpe comune. Plus niște instructori auto care-și învață corect elevii și polițiști care știu să aplice legea.

328260782_703052344874782_6330241243950492254_n.jpg

Fotografia este făcută de un membru al comunității PeUndeMerg.ro în parcarea Hotelului Fântânița Haiducului de lângă DN1 pe Hula Bradului.

Comentarii Facebook