Marti 16 August

VIDEO - Accident înfiorător în cadrul Formula1 în cursa de la Silverstone. Un pilot a ajuns cu monopostul între o barieră de pneuri și un gard


Marele Premiu al Marii Britanii, de la Silverstone, a fost marcat de un  incident petrecut chiar în primul tur. 

Mai multe monoposturi au fost implicate într-un carambol, iar cursa a fost întreruptă aproape o oră, înaintea unui start. Zhou Guanyu, pilotul Alfa Romeo, în vârstă de 23 de ani, s-a ales cu monopostul făcut praf după un carambol creat chiar la începutul cursei, în primul viraj. 

f1 ju 4.jpg

f1 ju 6.jpg

f1 ju.jpg

Pilotul chinez a scăpat ca prin minune, după ce mașina sa a fost catapultată pur și simplu, s-a învârtit în aer de câteva ori, iar aterizarea a fost cum  nu se puteamai rău,  spre îngrijorarea tuturor. Monopostul lui Zhou Guanyu a fost făcut pur și simplu praf.

 

Mesajul lui Zhou Guanyu, după accidentul de la Silverstone

Zhou Guanyu a fost pilotul care s-a aflat în el mai mare pericol după incidentul de la startul cursei de la Silverstone. Colegii săi au aflat de la boxe că starea lui este una una și a suferit răni grave, iar acum, după finalul cursei, asiaticul a venit și el cu un mesaj pentru fani.

Sunt în regulă, toate bune. Halo (element metalic amplasat deasupra pilotului) m-a salvat astăzi. Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele frumoase”, a scris Zhou Guanyu pe Twitter.

zhou.PNG

Eroul George Russell, mesaj clar pentru FIA după accidentul de la Silverstone

russel coperat.jpg

Zhou Guanyu a fost victima unui accident teribil în cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii, câștigat de Carlos Sainz, spaniolul din echipa Ferrari.

Chiar în primul viraj, pilotul chinez a fost lovit de monopostul lui George Russell, pilotul de ma Mercedes, în vârstă de 24 de ani, și a ieșit din decor după ce s-a rostogolit în aer de mai multe ori. Pilotul lui Mercedes a dat dovadă de o prezență de spirit extraordinară și a sărit imediat din mașină pentru a-și ajuta adversarul.

russel iesit.jpg


russel masina.jpg

La finalul cursei, Russell a lansat un mesaj indirect către cei de la FIA. Britanicul este de părere că spațiul restrâns dintre bariera de pneuri și gardul metalic le pune în pericol viața piloților, deoarece monoposturile se pot bloca în acel spațiu restrâns, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Guanyu.

Un incident incredibil de înfricoșător, nu doar pentru el, ci și pentru toți spectatorii, nu e niciodată plăcut să vezi așa ceva. A fost oribil, era blocat în acea poziție și nu putea face nimic. Trebuie să ne gândim la cum evităm să ajungem blocați într-un spațiu atât de mic, cel dintre bariera de pneuri și gardul metalic. Era blocat acolo, fără să poată ieși. Este ceva din care trebuie să învățăm. Am sărit pentru a verifica dacă este în regulă, iar când m-am întors nu am mai putut relua cursa. Am vrut să vorbesc cu echipa mea, dar mașina era deja pe platformă. E enervant, pentru că singura problemă la monopost era o pană. Mă trec atâtea emoții diferite acum. Eram foarte curios să văd cum s-ar fi descurcat monopostul meu”, a declarat Russell, conform The Race.


Comentarii Facebook