FOTO - România a câștigat 11 medialii la Openul European de judo de la Cluj


România a ocupat locul doi în clasamentul pe medalii la Openul European de judo de la Cluj-Napoca, obținând nu mai puțin de 11 medalii. 

România a ocupat locul secund în clasamentul pe medalii la Openul European  de judo de la Cluj-Napoca, având un bilanț de 11 medalii: două de aur, patru de argint și cinci de bronz, dintre care șapte au fost obținute duminică, 3 iulie. 

Asley Gonzalez

Sportivul din Cuba, Asley Gonzalez, a câștigat categoria 100 kg, după ce l-a învins în finală pe compatriotul său Luca Kunszabo. Cubanezul a trecut în sferturi de rusul Adna Hankan, iar în semifinale l-aînvins pe alt român, Daniel Matei. Matei a obținut în cele din urmă bronzul, după victoria reușită în fața germanului Dario Kurbjeweit Garcia.

Daniel Matei

Matei l-a învins în primul tur pe germanul Marvin Belz, în sferturi a trecut de bulgarul Kostadin Ţvetanov, înainte de a pierdut în faţa lui Gonzalez. Kunszabo s-a impus în primul tur în faţa canadianului Ian Ryder, în sferturi l-a învins pe italianul Davide Pozzi, iar în semifinale a câştigat în faţa altui român, Valentin Radu.

Valentin Radu

Radu a debutat cu o victorie în faţa francezului Nicolas Pavlovski, iar în sferturi a câştigat în faţa lui Kurbjeweit. Radu s-a clasat pe locul cinci, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu Ţvetanov.

Elemer Szocs, Răzvan Bodea, Alex Creţ, George Rotaru, Vlad Vişan și Rareş Arsenie

La cat. 81 kg, Elemer Szocs a pierdut în primul tur în faţa polonezului Sebastian Marcinkewicz, în timp ce Răzvan Bodea a dispus de slovacul Richard Murco, dar apoi a cedat în optimi în faţa azerului Hasil Jafarov.

În limitele cat. 90 kg, Alex Creţ a pierdut în optimi în faţa azerului Murad Fatiev, Alexandru Sibişan a fost învins în primul tur de belgianul Karel Foubert, George Rotaru a cedat în prima rundă în faţa italianului Matteo Rovegno, iar Vlad Vişan a debutat cu o înfrângere, în faţa canadianului Alexandre Arencibia. Rareş Arsenie l-a învins în primul tur pe olandezul Mark van Dijk, pierzând în optimi în faţa canadianului Keagan Young.

judo coperta.jpg

Vlăduţ Simionescu și Mircea Croitoru

La cat. +100 kg, Vlăduţ Simionescu a obţinut argintul, iar Mircea Croitoru, bronzul. Simionescu a trecut în sferturi de britanicul Wesley Greenidge, în semifinale s-a impus în faţa germanului Jonas Schreiber, dar a pierdut finala cu Magomedomar Magomedomarov (EAU). Croitoru l-a întrecut în primul tur pe australianul Liam Park, în sferturi a dispus de slovenul Enej Marinic, a fost învins în semifinale de Magomedomarov, dar a câştigat apoi meciul pentru bronz cu germanul Yvo Witassek.

Categoria feminin

La feminin, în cadrul cat. 70 kg, Serafima Moscalu a obţinut medalia de bronz. Moscalu a pierdut în sferturi în faţa olandezei Donja Vos, dar a dispus în recalificări de azera Gunel Hasanli, iar în meciul pentru bronz a învins-o pe o altă azeră, Sudaba Agaeva.

La cat. 78 kg, Lorena Podelenczki a câştigat argintul, după ce a învins-o pe franţuzoaica Samah Hawa Camara şi a pierdut în faţa altei judoka franceze, Coralie Godbout.

judo 2.jpg

Ce medalii au fost obținute sâmbătă, 2 iulie

Sâmbătă au obţinut medalii Florentina Ivănescu aur la cat. 63 kg, Elena Stere argint la cat. 52 kg, Alexandra Pop bronz la cat. 48 kg şi Ioan Dzitac bronz la cat. 66 kg.

În ierarhia pe medalii, Azerbaidjanul a ocupat primul loc, cu 3 medalii de aur şi 3 de bronz, urmat de România, 2-4-5, Turcia, 2-1-1, etc.

La competiţie s-au aliniat 202 judoka din 32 de ţări, 142 la masculin şi 60 la feminin. România a fost reprezentată de 31 de sportivi, 23 la masculin şi 8 la feminin.Comentarii Facebook