Victorie pentru U BT în Spania! Campioana României a învins formaţia iberică Unicaja Malaga


Băieții de la U-Banca Transilvania au bifat o nouă victorie în Basketball Champions League. Campioana României la baschet masculin, a învins marţi, în deplasare, formaţia iberică Unicaja Malaga, cu scorul 79-73, în primul meci din grupa K, faza Top 16.

Milorad Perovic şi managerul echipei Dorin Pintea nu s-au aflat pe banca tehnică, ambii fiind depistaţi pozitivi cu Covid-19 chiar înaintea plecării lotului în Spania.

Echipa lui Mihai Silvășan va juca următoarea partidă din grupă în data de 1 februarie, pe teren propriu, cu formaţia Hapoel Ierusalim sau BC Prometey, cele două formaţii urmând să joace marţi seara pentru calificarea în grupa K.

Partida de la Malaga s-a disputat chiar în ziua în care, Patrick Richard, căpitanul U BT Cluj, care este şi component al naţionalei României, a împlinit 32 de ani.

Campioana României s-a calificat direct în optimile Basketball Champions League, după ce a câştigat grupa preliminară G, cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere.

Din grupele optimilor de finală, primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, iar câştigătoarele din această fază vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc în luna mai.

U BT Cluj evoluează în premieră în Top 16 BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Clujenii au câştigat turneul preliminar al competiţiei din acest sezon, în septembrie, la Peristeri, iar apoi şi prima fază a grupelor, scrie News.ro.

Comentarii Facebook