Vineri 31 Martie

Sabotaj sau prostie? România a refuzat locul suplimentar deschis de Ania Caill pentru Jocurile Olimpice de la Beijing


Ania Caill (26 de ani), schioarea cel mai bine clasat din România, nu merge la Jocurile Olimpice 2022 de la Beijing, pentru că cei de la Comitetul Olimpic au refuzat locul suplimentar primit. 

Antrenorul ei, Ioan Achiriloaie, a confirmat lucurile.

Azi dimineață, România era următoarea pe listă și avea un loc în plus câștigat prin clasamentul Aniei la Super-G și coborâre. Acum, Federația și COSR au refuzat acel loc. Practic, în loc să trimită trei sportivi la schi alpin, trimit doar doi. 

Asta dovedește clar că preferă să piardă un loc decât să o trimită pe Ania la JO. Asta arată că ei n-au vrut să trimită vreodată alt sportiv în detrimentul Aniei că e bine pentru sportivul celălalt. Asta dovedește că ei au făcut orice au putut să nu ajungă Ania la JO. 

Comitetul Olimpic, dacă refuză locul la Olimpiadă, pentru o sportivă așa de bună, este sub orice critică. Nu înțeleg cum pot accepta așa ceva, ei, care dau finanțare. Nu vreau să mai aud vreodată de COSR, că ei lucrează pentru binele sportivilor, aici s-a dovedit că nu e adevărat!”, a spus acesta.

Doar Federația își înscrie sportivii la Jocurile Olimpice. Mai mult de atât nu am ce declara. Vă rog să luați legătura cu ei”, a declarat ministrul Eduard Novak pentru GSP.ro.

În prezent, Ania Caill este pe locul mondial 197, loc care i-a adus României încă o poziție la JO.

Sportiva și antrenorul ei priveau lucrurile cu optimism în cursul dimineții de marți, dar apoi s-a aflat de gestul halucinant al COSR, de a refuza locul.

Astăzi dimineață am aflat ca am deschis un loc pentru România la Olimpiada de la Beijing. Locul a fost deschis datorită clasamentului meu mondial. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Ministerul Sportului Eduard Novak, Federația Română de Schi Biatlon, acum oare ce o sa se întâmple?

O sa trimită pe altcineva pe locul deschis de mine? O sa refuze locul suplimentar pentru delegația României? Sau o sa mă trimită pe mine complet pe merit, datorită muncii și rezultatelor mele?”, a scris Ania.

În secunda asta, Ania a reușit să deschidă un loc. Interesant este că secretarul general al Federației nu credea asta. În momentul în care am trimis anul trecut scrisori către Federație prin care le ziceam că Ania e posibil să deschidă un loc, au luat asta în derâdere. Că e prea departe. Am avut dreptate. Ce vor face ei, vom vedea. 

Dacă nici măcar pe acest loc deschis de ea, prin rezultatele ei, nu va merge la Jocurile Olimpice chiar înseamnă că ambiția și orgoliile sunt mai mari decât orice”, a spus, în exclusivitate pentru GSP.ro, Ioan Achiriloaie, antrenorul Aniei.

 Fără titlu.png

În 2021, Ania Caill cea mai bună schioare din România, nu a fost inclusă în lotul pentru Campionatul Mondial.

Comentarii Facebook