U Banca Transilvania a câștigat și meciul al doilea al finalei cu Steaua

 

U-Banca Transilvania a câștigat și meciul al doilea al finalei cu Steaua CSM EximBank. 

 

Fanii au fost cei care i-au purtat pe clujeni spre victorie. Meciul a fost unul dificil. ”Au rezultat multe faze încâlcite, finalizări în criză de timp și o mulțime de faulturi, fluiuerate de niște arbitri poate prea zeloși. Au fost 17 faulturi în primul sfert, așadar un joc foarte fragmentat, iar principalul procedeu prin care s-a înscris au fost aruncările de la linia de libere”, conform U-bt.ro

 

Sfertul secund a curs exact sub aceleași auspicii, până la jumătatea secvenței adunându-se aproape 30 de faulturi în ambele tabere. În pericol ca meciul să se încheie fără cinci jucători în fiecare echipă, arbitrii au lăsat-o mai moale și imediat jocul a devenit mult mai spectaculos. Maxym Pustozvonov a venit de pe bancă foarte inspirat, a înscris și pe pătrundere, de la distanță și de la linia de libere, astfel că pe finalul sfertului secund, U-Banca Transilvania avea trei posesii avantaj. Ultimul minut și jumătate, însă, a aparținut steliștilor, care au punctat prin Dudzinski și Falker, astfel că pauza a găsit cele două echipe despărțite de o singură posesie, scor 37-34 în favoarea echipei noastre.

 

 

MATERIAL OFERIT DE BANCA TRANSILVANIA

 

La revenirea de la vestiare, Steaua a apăsat pe accelerație și a pus un parțial de 8-0, cu care a trecut în avantaj. Sfertul a consemnat mai multe reușite de la distanță în ambele tabere, iar până la finalul perioadei, echilibrul era din nou pe tabelă.

 

Ca în fiecare început de sfert, bucureștenii au găsit repede drumul spre coș, însă la jumătatea sfertului decisiv, Pustozvonov și Moldoveanu au turat motoarele, însă efortul defensiv care a produs mingile a plătit tributul faulturilor. Echipa noastră a intrat în penalizare încă din minutul 35, iar Kuti Nandor a fost eliminat pentru cumul de greșeli personale. 

 

Steliștii au forțat la rândul lor o apărare agresivă, dat fiind că U-Banca Transilvania se detașa încet-încet, însă acest lucru avea să îi coste la sarabanda de aruncări libere din final, când Curry, Paul și Fraseniuc au părăsit la rândul lor terenul pentru cumul de faulturi, la fel ca și Cătălin Baciu mai devreme. 

 

U-Banca Transilvania a fost mai calmă pe final, și-a înscris liberele și și-a securizat avantajul terenului propriu, ducând scorul seriei la 2-0.

 

Antrenorul U Banca Transilvania Cluj, Mihai Silvășan, a declarat că ”am fost cu patru puncte mai buni ca ei, însă 2-0 e tot ce contează. Azi am avut un început de joc mai prost, ei au controlat începutul de meci, a fost o luptă fizică foarte grea pentru noi. Din fericire, nu am renunțat, asta am spus, este o serie finală, nu avem voie să renunțăm absolut niciun minut! Ne-au împins niște fani minunați de la spate, și astăzi au fost senzaționali și le mulțumim pentru suport. Până la urmă am reușit să controlăm meciul în mare parte și să câștigăm. Ne vom uita la meci și vom vedea în ce părți ale jocului am greșit, vom vedea ce nu am făcut bine, însă bănuiesc că intensitatea cu care am intrat în teren a fost problema, iar ei au avut un joc foarte fizic și ne-au dominat la început”.

 

U-Banca Transilvania - Steaua CSM EximBank 84-80 (14-15, 23-19, 16-21, 31-25).

Comentarii Facebook