„Sunt în clasa a XII-a, trebuie să balansez totul”. Cum se pregăteşte David Popovici pentru examenul de Bacalaureat


Dublul campion mondial europea la înot David Popovici a declarat luni, 9 ianuarie, într-o conferință de presă, că în paralel cu antrenamentele este preocupat și de pregătirea școlară, mai ales acum că se alfă în clasa a XII-a. 

Sunt în clasa a 12-a, trebuie să balansez totul şi cu Bacalaureatul. Fac meditaţii, învăţ, trebuie să îmi fac timp de ambele lucruri. La Bac voi da română, istorie şi mai am să-mi aleg o materie. În ceea ce priveşte facultatea încă nu m-am deci”, a declarat sportivul. 

David Popovici a spus că îşi doreşte „cel puţin o medalie” la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce la precedenta ediţie şi-a îndeplinit visul de a participa. „La 16 ani am reuşit să mă calific la Jocurile Olimpice, aşa cum mi-am dorit de când eram mic. Chiar la 11 ani am avut un tort cu cercurile olimpice şi Jocurile Olimpice 2020. Deci mi-am îndeplinit visul de a participa, acum, după experienţa de acolo, sigur că îmi doresc cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris”, a mai spus David Popovici, potrivit Antena 3 CNN. 

Citește și: FOTO - David Popovici, desemnat înotătorul anului de Swimming World Magazine, primul român care primeşte această nominalizare

„Pregătirea merge bine, am intrat în stadiul plictisitor al ei”

Pentru că nu există competiţii prea curând. E momentul perfect să plecăm în cantonamente şi să construim o bază foarte bună şi puternică pentru singurul meu concurs important din vara asta, Campionatele Mondiale în bazin lung. Mă gândesc la un nou titlu mondial”, spune campionul. 

Vom pleca în cantonament în Tenerife unde vom petrece trei săptămâni, la fel ca anul trecut. E un mediu în care nu ai multe lucruri de făcut, doar antrenament, hotel, masă, somn şi în plus învăţat”, mai spune acesta. 

Sursa foto: Kiss FM

Comentarii Facebook