Veste proastă pentru Simona Halep! Apărarea ei a fost spulberată cu acest anunț


Simona Halep este suspendată și va avea dificultate în tentativa de a scăpa de acuzațiile de dopaj. 

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) i-a avertizat pe jucători că dacă iau suplimente nutritive, o fac pe riscul lor.

Ei bine tocmai acest lucru ar vrea Halp să îl motiveze, că nu a luat substanța interzisă voit. 

Suplimentele trebuie privite cu prudență, deoarece există un risc substanțial de contaminare cu substanțe interzise și / sau substanțe periculoase pentru sănătate. Suplimentele nu sunt clasificate ca alimente și, prin urmare, nu sunt supuse acelorași standarde de producție. Au avut loc mai multe încălcări ale regulilor anti-doping în cadrul TADP (Programul anti-doping de tenis) din cauza prezenței unor substanțe interzise în suplimentele consumate. Suplimentele din toate regiunile pot prezenta un risc crescut de încălcare a antidopingului. ITIA nu a recomandat utilizarea niciunui supliment. În cele mai multe cazuri, o dietă echilibrată cu alimente normale este suficientă pentru a satisface cerințele nutriționale. Jucătorii nu ar trebui să creadă prospectul care apare pe suplimente, de exemplu că sunt aprobate de WADA sau CIO sau că nu conțin substanțe interzise”, a anunțat Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, citată de ProSport.

Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre metaboliții sau markerii prezenți în probele lor. În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping”, a mai precizat ITIA.

Simona Halep va avea mari dificultăți în a convinge comisia care va analiza cazul ei să anuleze suspendarea. Cel mai probabil suspendarea ei va fi de cel puțin 12 luni.

Ea a fost depistată cu substanţa roxadustat în luna octombrie 2022. Dacă decizia va fi menținută, fostul număr unu mondial va rata tot anul 2023.

Comentarii Facebook