Scrisoarea maestrului Cornel Udrea către ipocriți, după succesul Simonei Halep: ”Am jucat bine, i-am umilit pe englezi!”


Maestrul Cornel Udrea a lansat o scrisoare deschisă în care combate dur ipocrizia multor români, care acum își asumă victoria Simonei Halep și spun ”Am jucat bine, i-am umilit pe englezi!”.

Scrisoare deschisă ipocriților

Nu mai vorbiți la plural despre succesele altora, de parcă ați fost acolo, în arenă, sau pe terenul de fotbal. Nu avem niciun merit, nu noi am cîștigat, ci SPORTIVUL, îndoit de efort, adeseori de durere, bîndu-și transpirația, plîngînd, uneori, noaptea, cînd efectul anestezicului izbăvitor a trecut.

V-am auzit spunînd:"Am jucat bine, i-am umilit pe englezi!" Nu, ipocritule tu nu ai umilit niciodată, pe nimeni, într-o bătălie, ai stat în cur, la televizor, nici măcar nu știi cum miroase, cum sună și răsună peluza.

Atunci cind Simona a avut o perioadă de coborîș, ai fost primul care ai vorbit, cu aparent regret, "da, e clar, fata s-a consumat, ar fi bine să se retragă". Iar acum, după marea Ei victorie, nu mai știti cum să îi pupați urmele.

Să o spunem pe a dreaptă: România nu a făcut nimic pentru Simona Halep, părinții fetei au pus banul, au angajat specialiști! Niciun ministru al sportului nu a venit la meciurile ei, nu a pus umărul. O țineți minte pe imbecila aia care aloca 25 de lei, pentru hrana zilnică a sportivilor de performanță, pe plăvanul cu tricoaie, pe faptul că Romănia nu a trimis crainici de direct la Camiponatul European de Atletism, din Bielorusia?

O cantitate impresionantă de sugaci finaciari îngrașă burta birocrației și în sport, și ignoră sportul juvenil, chezășie a viitorului.

Gimnastica de performanță a rămas un vis. S-a făcut ceva?

Un gust amar. Îl simt în gură, da, nu este victoria sportului romănesc, aflat și el la terapie intensivă, ci a SIMONEI HALEP. Da, în schimb, toți românii, oamenii de rînd sunt părtași, de drept și de fapt, ai acestei victorii.

Ei își iubesc eroii, ei susțin financiar stadioanele competițiile. Peste putină vreme se vor tîrî afară din vizuini politicienii, să o îmbrace în superlative tricolore, să își umfle piepții, căci Romănica numai una este.

Voi și ei sunteți balastul murdar care nu lasă balonul să se ridice în aer. Vor curge zile întregi laudele, specialiștii se vor căca pe ei de entuziasm, povestinu-ne de ce, dar mai ales că ei au prevăzut această victorie, înainte ca soția domnului Halep să rămînă însărcinată, cu Simona. 

Ticăloșii ca voi, ca celenteratele politice, oameni îmbogățiți, prin miracole generoase, peste noapte, nu au dat bani și nu vor da un leuț pentru copiii care bat aceeași minge ponosită în spatele blocului.

V-am scris pentru ca să știți ce simt pentru voi. Simona, ca un adevărat soldat, și-a făcut datoria.

Să vedeți în seara aceasta, în zilele următoare, cum vor ieși toți grangurii pe sticlă, dar nimeni nu se va gîndi să îl cheme în studio pe omul de rînd, cel care a suferit și s-a bucurat, pînă la lacrimi pentru fata aceasta minunată. Ei sunt România care vă ține în puf, nenorociților. Odată și o dată, o să ajungeți să frământați rumegușul arenei, ca să învătați ce sunt lupta și frica”.

Comentarii Facebook