Program de sport de masa pentru copii, votat de consilierii judeteni Cluj


Copiii din judetul Cluj vor fi stimulati sa faca sport prin proiectul "Campionii Clujului" aprobat de consilierii judeteni. Competitiile sportive pentru cei mici vor avea loc pe stadionul Cluj Arena.

"Competitia se va adresa copiilor din ciclul primar si gimnazial, dar si prescolarilor. Consiliul Judetean Cluj va pune la dispozitie, gratuit, indiferent de etapa competitiei, toata infrastructura pe care o detine, incluzand aici noua pista de atletism a Stadionului "Cluj Arena", precum si terenul de joc. In ceea ce priveste organizarea competitiei se are in vedere colaborarea cu toti factorii de decizie care se pot implica in initierea si promovarea sportului de masa pentru copii", a precizat presedintele CJ Cluj, Alin Tise.

In proiectul "Campionii Clujului" a fost implicat si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Cluj, urmand sa fi organizate competitii de fotbal si atletism in anul scolar 2011 - 2012..

"Proiectul a fost initiat in vederea sprijinirii sportului pentru toti si asigurarii conditiilor organizatorice si materiale de practicare a educatiei fizice si sportului in comunitatile locale din judetul Cluj, cu prioritate a copiilor de varsta prescolara si a elevilor din ciclul primar si gimnazial, in scopul dezvoltarii personalitatii lor si integrarii in societate, se intentioneaza lansarea in perioada imediat urmatoare a unui program-competitie care are scopul de facilita copiilor formarea obisnuintei de a face sport si de a le inocula, de la o vârsta frageda, principiile unei vieti sanatoase, bazata pe educatie fizica si sport, precum si o nutritie sanatoasa in conformitate cu premisele unei dezvoltari armonioase", a mai afirmat seful Consiliului Judetean Cluj.

In cadrul proiectului vor fi organizate intalniri intre copii si sportivi consacrati, cu aprobarea Inspectoratului scolar Judetean Cluj si va fi asigurat transportul prescolarilor si elevilor domiciliati in afara municipiului Cluj-Napoca, pentru fazele finale ale competitiilor desfasurate in municipiul Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook