O jucătoare de tenis, prinsă dopată după ce a mâncat friptură la Cluj, o susține pe Simona Halep în lupta ei


Cagla Buyukakcay, jucătoarea din Turcia, suspendată pentru dopaj după ce a mâncat o friptură la Cluj, o susține pe Simona Halep. Sportiva din Turcia a demonstart că a fost contaminată accidental și suspendarea i-a fost ridicată. 

Simona halep a dat zilele trecute un interviu în care spunea că cere să i se facă dreptate. Buyukakcay a apreciat postarea româncei.

Buyukakcay a fost prinsă dopată, în anul 2021, după ce a participat la un turneu din Cluj și a mâncat două fripturi de vită: ”Singura mea explicație este că am consumat carne contaminată cu această substanță. Am oferit bonurile celor de la ITF în care le-am arătat că am mâncat de două ori friptură în zilele dinaintea meciului”, a explicat Cagla Buyukakcay.

Buyukakcay a fost găsită dopată la turneul Winners Open de la Cluj-Napoca, cu o substanță numită ractopamină, aflată pe lista interzisă a agenților anabolizanți. O instanță independentă din Anglia a ridicat suspendarea în 2022, fiind schimbată hotărârea luată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Simona halep este susținută și de alte sportive, precum Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia), Alize Cornet (Franța), Ajla Tomljanovic (Croația), Alexandra Cadanțu-Ignatik (România) sau Jeremy Chardy (Franța).

Australianca Daria Saville a transmis un mesaj de susținere pe rețelele de socializare: ”Sentimentul de necunoscut este terifiant, nu-mi pot imagina cât de stresant este pentru Simona! Sper cu adevărat că Simo nu trebuie să aștepte prea mult și să poată fi judecată pentru a putea merge mai departe”, a fost mesajul de susținere pentru Simona Halep, pe care Daria Saville l-a transmis în mediul online, conform prosport.ro.

Comentarii Facebook